Jas waterdicht maken

Het is dit jaar nu al weer een paar keer gebeurd. Fiets ik in de regen met mijn waterdichte jas, word ik toch door en door nat. Vooral bij de ellebogen komt het water gewoon naar binnen. Mijn kinderen hebben hetzelfde probleem, dus onze Jas waterdicht maken staat hoog op de wensen lijst.

Jas waterdicht maken? wat moet je kopen

Wat moet je kopen om je jas waterdicht te maken? Er zijn veel producten die allemaal op elkaar lijken en ongeveer hetzelfde claimen te doen. Maar na wat speurwerk op internet kom je er toch achter dat er wel degelijk verschil is in producten. Een jas waterdicht maken is makkelijk, maar je moet wel toevallig het juiste impregneermiddel kopen.

Waterafstotende spray

jas waterdicht maken, jas waterafstotend maken, jas impregneren, texseal pro, waterafstotende spray, schoenen waterdicht makenIk heb besloten het te houden bij een waterafstotende spray. Dit lijkt mij het makkelijkste in gebruik, is relatief goedkoop en lijkt goed te werken. Nu ben ik de afgelopen 2 jaar al flink bezig geweest met het waterdicht maken van mijn tuin. Hiermee ben ik nog steeds heel tevreden. Het verschil is duidelijk te zien op mijn terras en mijn houten schutting.

Tijdens mijn zoektocht voor mijn jas, kwam ik er achter dat Greenseal Solutions (die de materialen maakt om steen en hout waterdicht te maken) ook een product hebben om textiel waterafstotend te maken – genaamd Texseal Pro. Dit leek mij een mooi beginpunt om deze zogenaamde professionele waterafstotende spray te kopen en uit te proberen, aangezien ik met de rest van de producten tot nu toe uitermate tevreden ben.

Texseal Pro kopen

Om onze jassen waterafstotend te maken met een waterafstotende spray, heb ik online 1 halve liter Texseal Pro gekocht. Het product had ik de volgende dag al in huis en ziet er goed uit. De bijgeleverde spray is een fijne vernevelaar waardoor ik meteen aan de slag kon

Waterafstotende spray aanbrengen

De gebruiksaanwijzing is recht toe, recht aan. Goed schudden voor gebruik en vernevelen over het oppervlak. Zodra de jas weer droog is, is de jas waterafstotend. Wat kan er fout gaan… dus aan de slag. Zoals altijd test ik eerst de werking, dus heb ik oude jas genomen en daar de helft van ingespoten. Zie hier het resultaat:

jas waterdicht maken, jas waterafstotend maken, jas impregneren, texseal pro, waterafstotende sprayVan het resultaat word ik gelijk weer vrolijk. Er is geen verschil in kleur opgetreden van de behandelde en het onbehandeld deel. Hierna heb ik nog enkele testen gedaan op broeken en schoenen, met verbluffende resultaten. De waterafstotende spray maakt niet alleen mijn jas waterafstotend maar ook spijkerstof en suède schoenen? Tijd om de gehele garderobe (in ieder geval de jassen en schoenen, waterdicht te maken).

Tips voor het waterafstotend maken van jassen

De tips die op de website staan van 123vochtbestrijding.nl – jas waterdicht maken klinken logisch en ga ik zeker toepassen. Dus schurende en bewegende delen zoals de ellebogen, mouwen en schouders ga ik 2 keer behandelen.

Resultaat van Texseal Pro

Na het behandelen van mijn Jas met de waterafstotende spray, vallen 3 dingen meteen op:

  1. De  bijgeleverde spray vernevelt zeer goed, waardoor de spray evenwijdig aangebracht kan worden.
  2. Texseal Pro droogt snel op en is meteen waterafstotend. Ik heb de Jas 2 keer ingespoten om er zeker van te zijn dat er geen stukjes zijn overgeslagen. Hierna heb ik de armen en schouders nogmaals gedaan omdat die toch het meeste te verduren krijgen.
  3. Druppels blijven als pareltjes liggen op de jas, en de stof wordt niet meer zeiknat in de regen.

Jas blijft langdurig waterdicht

Het is nu een paar maanden geleden (oktober 2017) dat ik mijn jas en schoenen waterdicht gemaakt heb met Texseal Pro. De jas is sterk waterafstotend geworden. Hierdoor wordt de stof vrijwel niet meer nat en kom ik al maanden droog de regen door. Bij eerdere producten die ik in de winkel had gekocht moest ik de jas meerdere keren behandelen, zelfs al na een paar regen buien. Bij Texseal is de waterafstotende coating tijdens dit schrijven nog steeds aanwezig en heb ik de behandeling niet hoeven herhalen.

Conclusie: Jas waterdicht maken

De langdurige werking van de waterafstotende eigenschappen in combinatie met de fijne vernevelaar en de prijs, maakt van Texseal Pro is een echte aanrader.  Wij houden nogal van kamperen en hebben een grote katoenen tent die ik ook zeker ga impregneren. Het resultaat hiervan zal ik in de lente beschrijven.

Texseal Pro heb ik besteld bij 123vochtbestrijding.nl en was zeer snel geleverd.

Wat leven we toch in een mooie tijd met al die nieuwe technieken 🙂

Dus Jas waterdicht maken, doe je zo!

Bekijk mijn andere reviews in waterdicht maken tips