Hout impregneren

Hout impregneren

hout waterdicht, steigerhout waterdicht, before after hout waterdicht, hout waterdicht maken woodseal
Links onbehandeld / rechts behandeld steigerhout. Het hout is duidelijk waterafstotend.

Hout Impregneren met een ander materiaal om het waterdicht en waterafstotend te maken is tegenwoordig heel makkelijk. De huidige technieken op basis van silicaten wordt zeer veelvuldig gebruikt om bouwmaterialen een hydrofoob oppervlak te geven en daarmee waterafstotend, waterdicht, schimmelwerend en brandvertragend te maken en dat kan je makkelijk zelf.

Wonder impregneermiddel Woodseal Pro

hout impregneren, hout waterafstotend, hout behandelen, hout waterdicht maken, woodsealDus ik op zoek naar een middel waar ik in 1 keer klaar mee ben. Dit heb ik, op aanraden van een vriend gevonden in Woodseal Pro. Woodseal Pro is een niet film-vormende diep penetrerende waterafstotende product dat het in het begin ongelooflijk klinkt. Na 1 behandeling op mijn schutting werd ik meteen enthousiast, het water druppelt er gewoon vanaf. Ik heb meteen mijn steiger ook met Woodseal behandeld. Je ziet duidelijk dat het schoon blijft en minder onderhoud nodig heeft.

Woodseal Pro om hout te impregneren koop je altijd te laat! Wat een mooi spul. Woodseal Pro is wat mij betreft de allround “powerhouse” hout protector. (zie Webwinkel Woodseal)

Hydrofoob hout (waterafstotend hout)

Hout impregneren met een op Nano techniek gebaseerd impregneermiddel is makkelijker dan je denkt. Als je een beetje kan schilderen dan kan je buiten- en tuinhout gemakkelijk zelf waterdicht en waterafstotend (hyrofoob) maken. Het zelf impregneren van je houtwerk is zeer eenvoudig, zorgt voor minder onderhoud, is voordelig als je het zelf doet! en het gaat veel langer mee. Om hout te impregneren heb je een kleine voorbereiding nodig daar ben je even mee bezig maar dan heb je ook wat.

Hout schoonmaken

schutting hout waterdicht maken, schutting behandelen, schutting waterafstotend maken, schutting reinigenVoor het impregneren is het belangrijk dat het te behandelen oppervlak schoon en vrij van organische stoffen is. Dit je doe je met ontwerringswater. Ontwerringswater breng je aan, even wachten en afspoelen. Het hout krijgt hiermee zijn originele kleur terug en is meteen schoon.

Woodseal hout impregneermiddel trekt na het aanbrengen duidelijk in het hout om de cellen en poriën te vullen en het omkapselt de vezels van het hout, zodat er geen vocht in kan trekken. Al het vuil moet dus verwijderd worden.

Impregneermiddel aanbrengen

impregneermiddel aanbrengen, impregneren met lage drukspuit, lage drukspuit voor impregnerenAls de ondergrond schoon is, is het tijd om het impregneermiddel aan te brengen. Beton en steen impregneren gaat eigenlijk op dezelfde manier. Afhankelijk van het oppervlak gebruik je een kwast, verfroller of een lage drukspuit. Hout impregneren doe je vaak met een kwast of roller als het oppervlak niet te groot is.

Drogen

Nu het Woodseal impregneermiddel is aangebracht is het een kwestie van achterover leunen. Bij het impregneren van hout is de droogtijd 6 tot 8 uur. Na 6 uur zal je duidelijk het effect van het geïmpregneerde hout kunnen zien. De hydrofobe werking is uniek en laat duidelijk zien dat het hout waterdicht is.

Voor zover ik het heb bekeken is Woodseal een product van greensealsolutions.com en voor de doe het zelver verkrijgbaar bij o.a. 123vochtbestrijding.nl (hier krijg je deskundig advies) en bij vochtbestrijdingsmiddelen.nl

Als je klaar bent met het impregneren krijgt het materiaal een hydrofoob oppervlak, zodat het water of andere vloeistoffen er niet meer intrekken en niet meer kunnen hechten. Dit heeft duidelijk het voordeel dat je minder onderhoud hoeft te doen omdat organische stoffen zoals schimmel, meeldauw, algen en mos zich niet meer kunnen hechten.

Hout impregneren en waterdicht maken doe je zo!

Van dezelfde firma heb je ook soort gelijke producten om steen en beton waterdicht te maken. Gezien de goeie ervaring die ik heb met Woodseal ga ik asap mijn terras en stoep behandelen met Hydrastop om alg en vuilaanslag te voorkomen. Hydrastop review volgt zodra de regen een paar dagen stopt hier in Nederland.

hout impregneren, hout waterafstotend, hout behandelen, hout waterdicht maken, woodseal
Woodseal om alle houtsoorten waterdicht en waterafstotend te maken
beton waterdicht, steen permanent waterdicht, vijver waterdicht, terras waterdicht
Hydrablock om alle beton en steenachtige materialen permanent waterdicht te maken.
Steen waterdicht maken, metselwerk waterdicht maken, gevel waterafstotend, gevel waterdicht, terras waterdicht maken
Hydrastop om steen waterafstotend en waterdicht te maken

Laat een reactie achter