Multiplex waterdicht maken

Waterdicht multiplex wordt veel gebruikt in en rond het huis voor enorm veel toepassingen. Multiplex is geweldig materiaal om mee te werken. Vooral buiten is het mooi materiaal om toe te passen omdat het de weersomstandigheden kan weerstaan en weinig last heeft van regen, vorst en vocht. Watervast multiplex wordt veel gebruikt onder vloeren omdat het recht is en het vocht uit de vloer houdt. Multiplex waterdicht maken doe je zelf!

Waterdicht multiplex kopen

In bouwmarkten en online kan je waterdicht multiplex kopen. Waterdicht multiplex is tot wel 4 keer zo duur als normaal multiplex. Zelf multiplex waterdicht maken is veel voordeliger dan waterdicht multiplex kopen. Voor een beetje doe-het-zelver is het makkelijk zelf te doen.

Watervast multiplex maken. Hoe doe je dat?

Watervast en waterdicht maken van multiplex met een impregneermiddel doe je na een klein beetje voorbereiding. Het is verstandig om alle oneffenheden en scheuren in het multiplex te repareren. Hierna moet het multiplex geschuurd worden.

De beste manier om multiplex waterdicht te maken is het gebruik van een transparant impregneermiddel. Het nadeel van verf en beits is dat het na verloop van een paar jaar, zo niet om het jaar opnieuw moet worden gedaan plus dat het gaat schilferen en het hout hiermee weer blootgesteld aan de elementen wordt.

Waterdicht maken van multiplex

woodseal watervast multiplex, hout waterafstotend, hout behandelen, hout waterdicht maken, hout impregnerenwoodseal
Woodseal hout impregneren

Waterdicht maken van multiplex doe je met een waterafstotend impregneermiddel. Dit zorgt voor bescherming die, volgens de fabrikant tot wel 17 jaar kan meegaan afhankelijk van de belasting van het materiaal. Transparante impregneermiddelen zoals Woodseal Pro kan niet schilferen en er kan geen biologische materialen onder gaan leven.

Zelf multiplex waterdicht maken met een transparant impregneermiddel zoals Woodseal is zeer kosten effectief, geen duur watervast multiplex kopen is onderhoud vrij en je hoeft het niet iedere paar jaar weer te doen.

Zelf multiplex waterdicht maken? ik zeg gewoon doen.

Na kennis gemaakt te hebben met de geweldige en imposante resultaten met de 100% milieuvriendelijke impregneermiddelen van Greenseal Solutions ben ik helemaal om. De milieuvriendelijke vochtbestrijdingsmiddelen voor hout, steen en beton van Greenseal Solutions zijn in Nederland voor particulieren online verkrijgbaar bij o.a. Bol.com

Laat een reactie achter