Saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes recept

Een saucijzenbroodje is een hartig broodje met gekruid gehakt gewikkeld in bladerdeeg. Het goed kruiden van het gehakt is het belangrijkste onderdeel van de saucijzen. Doordat je saucijzenbroodjes maakt met bladerdeeg is het gemakkelijk zelf te maken. Voor kruiden van het gehakt voor dit saucijzenbroodjes recept heb je het volgende nodig

 

saucijzenbroodje maken
de simpele ingredienten saucijzen broodje

Ingrediënten voor het maken van saucijzenbroodjes;

  • 300 gram rundergehakt
  • 2 eieren
  • 2 el paneermeel (toevoegen op gevoel)
  • 12 vellen Bladerdeeg
  • 2 witte boterhammen zonder korst
  • beetje melk (om de witte boterhammen in te weken)
  • 1 el sambal
  • worcestersaus
  • minimaal 1 tl (verse) nootmuskaat

* zout en peper

het saucijzen gehakt kruiden:

1. week de witte boterhammen zonder korst in het melk en knijp ze goed uit.
2. meng 1 ei, het paneermeel, de sambal, de boterhammen, de worcestersaus en het nootmuskaat door het gehakt. (je kan er ook een klein uitje doorheen raspen. Niet teveel en liefst geraspt ander krijgen je saucijzen een kruimelig of nat uiterlijk) en breng op smaak met peper en zout.

Tip: als je het gekruide gehakt bakt verliest het iets van zijn smaak. Maak de basis van heet gekruide gehakt lekker vol van smaak voordat je saucijzenbroodjes maakt. Dus lekker stevig kruiden.

saucijzenbroodje gekruid gehakt
De saucijzenbroodjes rolletjes

3 maak rolletjes van het gekruide gehakt van ongeveer 40 tot 50 gram. en leg ze in de ijskast (als je 300 gram gehakt gekruid heb dan heb je iets meer als 400 gram materiaal om de broodjes mee te maken )

4. Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden.

5. Leg de rolletjes van het gekruide gehakt op het bladerdeeg en bestrijk met het 2e losgeklopte ei de randjes in om het te laten plakken.

6 Met een vork (puntjes van de vork een beetje nat maken tegen het plakken) de randjes van het saucijzenbroodje dicht drukken.

saucijzenbroodjes in de oven maken7 leg de saucijzenbroodjes op de bakplaat goed tegen elkaar aan, dat voorkomt het uitdrogen van de zijkanten en smeer ze helemaal in met het overgebleven ei. Het ei geeft het saucijzenbroodje zijn mooi kleur.

8 Je kan de saucijzenbroodjes nog even in de ijskast doen maar dat hoeft niet. Bak de saucijzenbroodjes nu 15 minuten in een goed voorverwarmde oven op 200 graden. (laatste paar minuten kan je de oven op 120 graden zetten als de kleur een beetje achterblijft)

 

gebakken saucijzenbroodjes

 

 

Laat de saucijzenbroodjes voor het eten wel even afkoelen en eet smakelijk!

Hoe maak je saucijzenbroodjes? Saucijzenbroodjes maken doe je zo

Laat een reactie achter