Bavette
De bavette is een minder bekend stukje vlees van de koe. Dit vlees bevindt zich in het vang gedeelte. De vang is een dikke rand vlees aan de onderkant van de buik van de koe. Typerend voor het stukje bavette is dat dit een lange en grove draad heeft. In het verleden werd dit stuk vlees vaak door de doorregen runderlappen gesneden, of het werd gebruikt voor poulet of bij het maken van gehakt.
Door deze geschiedenis is het een minder bekend stukje vlees, maar bij de runderen welke speciaal voor het vlees gefokt worden is dit een top stuk vlees. De bavette is botermals en wordt tegenwoordig als een exclusief stuk vlees gebruikt.
Bavette vlees snijden
Een stukje bavette vlees moet je schuin op de draad snijden.
Bavette vlees bereiden
bakken: 5 tot 7 minuten
grillen, barbecue: 8 minuten
Bavette voedingswaarde
energie: 498kJ / 119kcal
eiwit: 23 gram
vet: 3 gram
koolhydraten: 0 gram